duminică, 4 martie 2018

Duminica a 2-a din Postul Paștilor la Parohia Timișoara Viile Fabric

”De vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.” (Sfântul Pavel în Epistola către romani a Sfântului Apostol Pavel)



În Duminica a 2-a din Postul Paștilor, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Paisie Lugojanul a săvârșit sfânta și dumnezeiasca Liturghie la Parohia Timișoara-Viile Fabric, fiind întâmpinat, încă de la orele dimineții, de părintele paroh Marius Sfercoci, dimpreună cu preoții co-slujitori ai parohiei și credincioșii prezenți.

În cadrul Sfintei Liturghii, a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, numeroși credincioși au primit, la momentul Sfintei Împărtășanii, Trupul și Sângele Domnului.

Preasfinția Sa, în cuvântul de învățătură, a explicat fragmentul evanghelic de la Sfântul Ev. Marcu 2,1-12, ce prezintă vindecarea slăbănogului din Capernaum, evidențiind modul în care omul, în diferitele stări ale vieții sale, alege să se înfățișează înainte lui Dumnezeu, încercând să dobândească harul, mila și ajutorul ceresc, prin care să-și restaureze propria viață. De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit despre viața, opera și misiunea Sfântului Grigore Palama, un sfânt al cărui nume se leagă în special de precizarea învăţăturii despre harul necreat, cunoaşterea nemijlocită a lui Dumnezeu şi îndumnezeirea omului, subliniind „luptele” pe care acesta le-a purtat cu ereticii vremii, învredniciindu-se de marele dar al arhieriei, ocupând însemnatul scaun al Tesalonicului, pe care l-a păstorit cu multă demnitate.


În continuare, Preasfinția Sa,î a transmis binecuvântarea și purtarea de grijă a Părintelui Mitropolit Ioan, pentru preoții slujitori și credincioșii parohiei, mulțumind din partea Înaltpreasfinției Sale, pentru implicarea parohie în organizarea Olimpiadei Județene de Religie, desfășurată sâmbătă, 3 martie a.c., la Școala gimnazială nr. 7 –  „Sfânta Maria”, din Timișoara, prin oferirea unei mese calde tuturor elevilor participanți.

Parohia Timișoara-Viile Fabric a luat ființă în anul 1934, funcționând pentru început într-o sală de clasă amenajată în interiorul Școlii din cartier, ca mai apoi în anul 1939 să se târnosească prima biserică construită într-o dimensiune redusă, de către Preasfințitul Părinte Dr. Andrei Mageru, Episcopul Aradului. Biserica actuală, rezidită în perioada 1986 – 1993, sub păstorirea preotului Mihai Pop, a fost târnosită de către vrednicul de pomenire Mitropolit Nicolae al Banatului, în anul 1997.


sursa
http://mitropolia-banatului.ro/duminica-a-2-a-din-postul-pastilor-la-parohia-timisoara-viile-fabric/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar."

(Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 13:4-6)

Arhivă blog

BLOGURILE MELE LE GASITI AICI !

Postări populare

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ
CLIK PE IMAGINE

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

INTRĂ SI AICI :

Wikipedia

Rezultatele căutării

TAINA SFÂNTULUI BOTEZ